Moist Chocolate Cake setelah ditopping. Foto:http://cokelatmanisku.blogspot.com/ |
Bahan A
1 cawan serbuk koko
1 cawan susu cair (fresh milk pon boleh)
1 cawan minyak masak/mentega cair (yan guna minyak jagung)
1 cawan gula castor ( gula pasir pon boleh)
1/2 cawan susu pekat manis
Bahan B
1 1/4 cawan tepung gandum
1 sudu teh soda bicarbonate
1 sudu teh serbuk penaik
Bahan C
3 biji telur
Cara-caranya
Semua bahan A dimasukkan ke dalam periuk dan dipanaskan sebentar sehingga gula larut. Tutup dan sejukkan bahan ini.
Pukul bahan C hingga kembang. Masukkan ke dalam bahan A. Kaup balik hingga bahan C bercampur serata dengan bahan A.
Tepung gandum + soda + serbuk penaik dicampur dan diayak. Kemudian sedikit demi sedikit masukkan ke dalam adunan coklat tadi sambil dikaupbalikkan hingga serata.
Tutup bekas kek dengan aluminium foil - untuk mengelakkan air dari menitik ke atas permukaan kek. Kukus selama 1 jam @ sehingga kek masak.
from: http://cokelatmanisku.blogspot.com/
Rasa hendak celup tangan. :-)
ReplyDeleteakubiomed: Hahaha... ;D
DeleteMesti best tu....
dapat separuh pun dah cukup ni
ReplyDeletehehe
tehr: Ya, betul tu. Sedaap... ;)
ReplyDelete