Monday, 6 June 2011

Resipi Sambal Kicap Istimewa

Makanan yang kita makan tentu lebih sedap kalau ada sambal kicap. Betul ke?

Sambal kicap sesuai dimakan bersama sup ayam, mee sup, goreng keledek, goreng pisang, tempe goreng, keropok goreng, soto dan lain-lain akan menjadi sedap tidak terkata bila cicah sambal kicap ni. Anda suka ke? Kalau suka ni ada resipi sambal kicap yang saya ambik dari Cik Mat Gebu

Resipi Sambal Kicap ialah, tumbuk cili padi (15-25 biji), dengan 2 ulas bawang putih hingga lumat. Letak gula 2 - 3 camca besar, tumbuk lagi dan curah kicap 3/4 cawan, kacau rata dan hidangkan bersama pisang goreng & apa saja yang anda suka.

Hmm... sungguh menyelerakan untuk dimakan dengan apa saja makanan.

FACEBOOK
Become a Fan

No comments:

Post a Comment