Thursday, 8 September 2016

Jangan Makan Selepas Makan Ini

PANTANG DALAM PEMAKANAN...

SILA BACA DEMI KESIHATAN ANDA.

> Setelah makan buah tembikai, jangan minum susu.
> Setelah makan buah manggis, jangan minum gula (minuman bergula).
> Setelah makan buah durian, jangan minum 'coke' atau bir (untuk non-muslim), boleh membawa kepada strok.
> Setelah makan buah pear, jangan minum madu, reaksi kimia bertukar menjadi racun.
> Setelah makan udang, jangan mengambil vitamin C (sukatan yang banyak seperti supliment pil atau air), reaksi kimia menghasilkan arsenik.
> Jangan makan jeruk atau jus jeruk selepas atau semasa makan seafood, reaksi kimia menghasilkan kalsium sitrat yang tidak baik untuk ginjal.
> Madu + bawang merah - merosakkan mata.
> Madu + tahu - merosakkan pendengaran.
> Madu + susu soya - mengganggu pencernaan dan pendengaran.
> Madu + teh - mengganggu pencernaan.
> Madu + ketam - keracunan.
> Madu + pear - merbahaya untuk 5 organ penting (boleh membawa maut).

Mari kita amalkan gaya hidup sihat. Kirimkan kepada semua orang-orang yang tersayang.

# Copy & paste.

Wallahu a'lam...

No comments:

Post a Comment